×

AVG wetgeving en een webcam cover

Sinds 2018 is de AVG wet in werking gesteld. Maar wat heeft een webcam cover te maken met deze wet? Is het overdreven om laptops van medewerkers te voorzien van een webcam cover om te voldoen aan de AVG wet? Of is dit niet zo’n rare gedachte? Lees het hier.

Wat is de AVG wetgeving?

De AVG wetgeving is ingegaan op 25 mei 2018. AVG staat voor Algemene Verordening Gegevensbescherming. Deze wet vervang de Wet bescherming persoonsgegevens. Met deze nieuwe AVG wetgeving (ook wel de GDPR genoemd) hebben we in heel Europa één privacywet. Als je je niet aan deze wet houdt dan riskeer je hoge boetes. Deze nieuwe wetgeving is een stuk strenger dan de oude Wet bescherming persoonsgegevens.

Een webcam cover en de AVG wetgeving

De AVG wetgeving gaat over de bescherming persoonsgegevens. Maar hoe kan een webcam cover net weer een stukje extra helpen dat je je als ondernemer maximaal inzet voor deze wetgeving? De AVG wet wil niet slechts dat je persoonsgegevens van personeel en relaties goed beschermt. Maar ook dat je je netwerk en apparatuur goed beveiligd tegen hacks en aanvallen. Tevens ben je verplicht een aanval of datalek te melden.

Stel dat een laptop van één van je medewerkers gehackt wordt, dan kunnen deze hackers meekijken met de camera van deze laptop. Ze kunnen zien wie er achter de pc zit, wat deze doet en wellicht via de camera ook gevoelige data zien die op het bureau of in de omgeving van deze laptop te zien zijn. Zodra een laptop camera dus gehackt wordt heb je ook de plicht om deze aanval te melden. Er zijn wellicht gegevens buitgemaakt. Maar de beelden van je medewerker zijn ook gestolen. Dit is ook een een datalek.

Voorkomen een hack met een webcam cover

Met een webcam cover voorkom je een hack. Het webcam schuifje open en je medewerkers kunnen gebruik maken van hun webcam camera. Daarna schuiven ze hem eenvoudig dicht en kan een hacker helemaal niks met de webcam van de laptop. Zo ben je nog beter beschermt tegen datalekken en hacks.

Webcam cover bedrukken

Wil je het echt professioneel aanpakken? Bestel dan bij ons bedrukte webcam covers. Een webcam cover bedrukken met het logo van je bedrijf oogt natuurlijk heel professioneel op de laptops van je medewerkers. Je kunt ook bedrukte webcam covers als relatiegeschenk gebruiken voor je klanten en relaties. Klik hier voor meer informatie.

 

[]