×

Ransomware: Pas er voor op!

Ransomware is software welke kwaadwillende op je pc zetten. Bijvoorbeeld doordat je onbedoeld iets download waar deze randsomware inzit. Vervolgens zetten criminelen je hele pc op slot en vragen ze geld voor het weer openzetten van je pc. Deze oplichters zijn heel slim en krijgen het vaak voor elkaar dat ze hun doel bereiken! Wat kan je hieraan doen? En hoe voorkom je dat ze opnames kunnen maken van je webcam?

Goede antivirus software

Het begint allemaal met het zetten van goede antivirus software op je pc. Goede software doet meer dan alleen virussen tegenhouden. Ze beveiligen je pc ook tegen ransomware. Maar zelfs met hele goede software kan het nog steeds mis gaan. Want een virusscanner kan nooit 100% alles tegenhouden. Daarom is het ook gewoon slim om je eigen gezonde verstand te gebruiken. Download niet zomaar alles op het internet. En let op met rare mailtjes die je krijgt die je niet direct herkent. Soms lijkt iets van je bank te komen maar is het van oplichters.

Ransomware oplichters en je webcam

Het is al voorgekomen dat criminelen eerst stiekem software op je pc zetten en daarmee je webcam gaan bekijken. Ze nemen deze beelden dan op en proberen beelden te verkrijgen waarmee ze je daarna kunnen gaan oplichten. Vervolgens zet de ransomware software je pc helemaal op slot. Je wordt dan gechanteerd met beelden welke ze opgenomen hebben met je webcam. Dat wil je natuurlijk voorkomen! Dit doe je met een webcam cover!

 

Beveilig ook al de laptops van je medewerkers

Wil je de laptops van je medewerkers ook optimaal beveiligen? Niet alleen met goede antivirus software maar wil je meer doen? Zorg er dan voor dat ze allemaal een webcam schuifje gebruiken. Via ons kan je deze webcam cover ook nog laten bedrukken. Een bedrukte webcam cover ziet er natuurlijk professioneel uit op de laptops van je medewerkers. Vraag gerust bij ons een offerte aan!