×

Thuiswerken door Corona? Gebruik een webcamcover!

Door de corona crisis is de wereld in korte tijd veranderd. Werk je normaal op kantoor maar nu vanuit huis vanaf je laptop? Dit betekent ook dat je niet meer over het (waarschijnlijk) goed beveiligde netwerk van je kantoor het internet opgaat. Maar nu vanaf je eigen netwerk. We zien de afgelopen tijden veel meer bestellingen van webcam covers. En niet voor niks!

Je thuisnetwerk beveiligen

Werk je vanuit huis omdat je dat nu moet i.v.m. de corona crisis? Dan ga je nu het internet op via je eigen wifi verbinding. Daarmee loopt je werkgever extra risico. Je werkgever heeft nu minder grip op de beveiliging van hun netwerk, computersystemen en gegevens. De eerste stap voor jou als werknemer is er voor zorgen dat je je wifi router goed beveiligd hebt. Een router kan je altijd via je browser op inloggen. Je kunt dan aanpassingen maken aan de instellingen van je router. Bij veel routers zit er bij levering een standaard wachtwoord op. Kwaadwillende kunnen daardoor makkelijk inloggen en je laptop en thuisnetwerk hacken. Zorg er dus voor dat je dit aangepast hebt!

 

Zorg voor een goede antivirussoftware

Het is heel belangrijk dat je je laptop voorziet van goede antivirussoftware. Software die ook voorzien is van een firewall die kwaadwillende buiten de deur houden. Niet alleen om te voorkomen dat je een virus op je pc krijgt. Zonder goede beveiliging kunnen kwaadwillende ook software op je pc zetten waarmee ze kunnen meekijken wat je doet op je pc. Of kunnen meekijken met je webcam. Echter: Webcamcovers zouden niet bestaan als een simpel stukje software alle ellende altijd kan voorkomen. Het is dus slim om alles 100% goed te beveiligen met een webcam cover. Voor bedrijven kan dat ook als webcam cover met logo.

 

Een webcam cover voorkomt meekijkers!

Onze webcam covers plak je eenvoudig op de camera van je laptop. Een laptop camera cover is een slimme kleine investering. Schuifje open en je kunt de webcam gebruiken. Bijvoorbeeld voor skype, microsoft teams of zoom. Zodra je klaar bent met het communiceren met je klant of collega schuif je je webcam cover dicht. Niemand kan meekijken. Wel zo veilig! Bestel snel een webcamcover bij ons en beveilig je webcam van je laptop.

[]