×

Hacker kan elke Apple webcam overnemen (4 maart 2020)

Apple heeft een reputatie hoog te houden op het gebied van beveiliging. Maar in de afgelopen jaren hebben ze een heel aantal keren een misstap gemaakt met hun Safari Browser. Deze week publiceerde een security onderzoeker z’n bevindingen hoe hij de webcam van elk iOS of macOS apparaat kan hacken.

De reactie van Apple

Apple reageerde gelukkig wel snel. In januari en maart kwamen er updates uit. Maar hiervoor kon je dus eenvoudig slachtoffer worden van deze hack. En als je de updates niet draait op je Mac nog steeds. Hoelang is deze hack wellicht al gebruikt door kwaadwillende personen? Om je te hacken was er maar één ding nodig. Dat je even ergens op een linkje klikte. En de hacker kon meekijken met je webcam.

Wil je precies weten hoe dit ging? Lees dan het artikel van Ryan Pickren die het ontdekte: https://www.ryanpickren.com/webcam-hacking. En wat dan ook direct slim is om te doen: Koop een webcam cover. Want vroeg of laat worden er weer nieuwe gaten in software gevonden waarmee je webcam te hacken is. Of kwaadwillende hacken je webcam met malware. Hoe kom je erachter of je webcam gehackt is? Lees dan ons artikel daarover.

Webcam Covers

Wil jij een webcam cover kopen? Of bedrukte webcamcovers bestellen met het logo van jouw bedrijf, zodat jouw medewerkers geen slachtoffer worden? Kijk dan verder op onze website.