×

Hoe iemand een jaar lang keek naar Miss Teen USA Cassidy Wolf via haar webcam

Een moderne laptop heeft een webcam. Super handig natuurlijk! Maar kwaadwillende kunnen je laptop hacken en vervolgens meekijken met je webcam. Zonder dat je het doorhebt! Dit overkwam ook Miss Teen USA CAssidy Wolf. Een hacker bespioneerde haar via de webcam van haar computer. En deze computer stond in haar slaapkamer.

Hoe ging deze hacker te werk?

Deze man zat op dezelfde high school als Wolf. Op het internet kocht hij een stukje software voor 40 dollar. Deze software met de naam “creepware” laat je kijken naar iemand z’n webcam zonder dat deze het door heeft. Daarnaast kon hij ook luisteren naar de gesprekken via de microfoon van haar pc. Hij nam naaktfoto’s terwijl ze zich aan het verkleden was.

Bedreigen met naaktfoto’s van haar webcam

De hacker stuurde Wolf een mailtje met daarin drie bijlages. De bijlages waren naakfoto’s van haar. Hij bedreigde haar dat hij de foto’s openbaar zou maken. Hij had ook een “tracker” op haar e-mail gezet. Zo wist hij wanneer ze de mail geopend had. Wolf verklaarde: Wanneer ze erachter kwam gooide ze haar iPhone door haar kamer. Ze gingen naar de politie en uiteindelijk is de dader opgepakt en heeft 18 maanden gevangenisstraf gekregen.

Miljoenen hacks vinden continu plaats

De hack met de camera van Cassidy Wolf kreeg natuurlijk flink wat aandacht in de media.  Maar meestal gebeuren zulk soort webcam hacks zonder dat het aandacht krijgt. Want mensen hebben het vaak niet eens door of schamen zich en melden het niet. Koop een webcam cover en voorkom ellende. Als bedrijf is een webcam cover bedrukt met je logo wellicht een goed idee? Die leveren we ook.