Webcam cover voor mobiel

Hoe weet je dat je gehackt bent?

Er zijn een paar manieren om erachter te komen dat je gehackt bent. Als je een app hebt gedownload waarover je twijfelt, kun je het beste even je dataverbruik controleren. Dit doe je:

  • op een Android ga je naar Instellingen, vervolgens naar “Netwerk en Internet” en dan naar Datagebruik.
  • op een iPhone ga je naar Instellingen, vervolgens naar “Mobiel Netwerk” en scroll je naar onder.

Controleer hoeveel data jij verbruikt en hoeveel de apps verbruiken. Een verschil van meer dan 10 MB kan duiden op malware. Bekijk ook even of er apps zijn die extreem veel data verbruiken, terwijl het gaat om een simpele app. Dat kan ook een signaal zijn van een malafide app.

Rare smsjes en vreemd gedrag

Krijg je rare smsjes binnen, dan kan het zijn dat je gehackt bent. Hackers proberen op die manier malware te installeren. Ga bij je familie en vrienden na of zij ook een sms hebben ontvangen, bijvoorbeeld via jou.
Een andere indicatie is vreemd gedrag op je telefoon. Dit is eenvoudig na te lopen: zie je bijvoorbeeld berichtjes die jij helemaal niet hebt verstuurd of telefoonnummers in je belgeschiedenis die jij helemaal niet hebt gebeld, dan is dit een sterk signaal dat je telefoon gehackt is.
Tot slot, is het verstandig om contact met je provider op te nemen als je vreemde geluiden hoort tijdens het telefoneren die je eerst niet had.

Voorkomen dat je gehackt wordt

Er zijn een paar basistips om te voorkomen dat je gehackt wordt. Zorg bijvoorbeeld voor een toegangscode op je telefoon. Werk je telefoon bij als er updates beschikbaar zijn en denk goed na voor je een app downloadt: is dit een bekende aanbieder en is deze te vertrouwen? Let ook extra op als je gebruik maakt van een openbaar netwerk.

En, last but not least, koop een webcam cover voor je mobiel!

Toont alle 7 resultaten

Hoewel het een stuk moeilijker is voor hackers om mee te kijken via je smartphone, is dit wel mogelijk. Bijvoorbeeld als de hacker fysiek toegang heeft tot je telefoon en je wachtwoord weet. Het enige wat hij dan nog nodig heeft, is software van een paar honderd euro. Naast hackers is een webcam cover voor je smartphone dus ook zeer praktisch voor een jaloerse ex. Ook malware via malafide apps is een mogelijkheid voor hackers om toegang te krijgen tot je telefoon en dat op afstand.